INFO

Muunnelmatuotteen lisääminen Woocommerce verkkokauppaan

loka 21, 2021 | ohjeita

Tässä ohjeessa käymme läpi, kuinka yhdestä tuotteesta saa tehtyä muunnelmatuotteen. Muunnelmatuote tarkoittaa sitä, että yhdestä tuotteesta on useita erilaisia tuoteversioita. Kengät ovat hyvä esimerkki muunnelmatuotteista, koska yhdestä kenkämallista voi olla lukuisia eri tuoteversioita jo pelkästään koon ja värien puolesta.

Muunnelmatuotteiden yleisiä ominaisuuksia:

  • Koot
  • Värit
  • Mallit
  • Versiot

Muunnelmatuotteen luominen woocommercessa

Ominaisuuksien määrittäminen tuotteille

Helpoin tapa luoda muunnelmatuotteita on ensin määrittää verkkokaupassasi olevien tuotteiden ominaisuudet. Ominaisuuksien avulla voidaan myöhemmin määrittää muunnelmatuotteita ja asettaa jokaiselle muunnelmalle omat varastoarvot.

Klikkaa ohausnäkymän pystymenusta ”Tuotteet” ja sen jälkeen ”Ominaisuudet”.

Luo tuotteillesi kaikki ominaisuudet, joita haluat asiakkaidesi pystyvän valitsemaan. Nämä kaikki ominaisuudet, tai edes arvot, eivät tule näkymään kaikissa tuotteissa, vaan voit myöhemmin määrittää eri tuotemuunnelmien saatavuudet tuote- ja muunnelmakohtaisesti.

Klikkaa oikealta Arvot otsikon alta ”muokkaa arvoja”.
Lisää tarvittavat arvot. Olemassa olevat arvot listautuvat oikealle. Kuvaus kohdan voi jättää tyhjäksi.

Muunnelmatuotteen luominen

Kun olet saanut tarvittavat ominaisuudet määritettyä voit siirtyä yksittäisen tuotteen muokkaamiseen (tuotteet>kaikki tuotteet>tuote, josta haluat tehdä muunnelmatuotteen) ja etsiä tuotetiedot laatikon, josta perustuote muunnetaan muunnelmatuotteeksi.

Tuotetiedot laatikko löytyy yleensä tuotekuvaus laatikoiden alapuolelta.
Avaa tuotetiedot – kohdasta alasvetovalikko ja valitse ”Muunnelmatuote”.
Mene kohtaa ”Ominaisuudet” ja löydät sielä laatimasi ominaisuudet.
Vie sen hiiri sen ominaisuuden päälle, josta haluat lisätä muunnelman tähän kyseiseen tuotteeseen. Oikealle reunaan ilmestyy alaspäin osoittavat elementti. Klikkaamalla sitä saat laajennettua ominaisuuden asetukset.
Valitse ne arvot, jotka pätevät kyseisessä tuotteessa. Voit halutessasi lisätä täällä uusiakin arvoja, jotka sopivat juuri kyseiseen tuotteeseen.
Valitse vasemmasta alareunasta täppä ”Käytetään muunnelmissa” ja paina ”Tallenna ominaisuudet”
Siirry sen jälkeen ”Muunnelmat” kohtaan ja varmista, että alasvetovalikossa lukee ”Lisää muunnelma”, jonka jälkeen paina ”Toteuta”.
Lisää videon esimerkin mukaisesti muunnelmat, jotka haluat asiakkailla olevan valittavissa. Voit samalla määrittää muunnelmakohtaiset hinnat, varastosaatavuudet ja muut tarvittavat tiedot.

Lopuksi, kun olet valmis paina vielä Julkaise laatikosta ”Päivitä”.